Augi kulinārijā - pavārgrāmata "Pļava"
Sena paruna vēsta, ka cilvēka tuvākā saskarsme ar dabu veidojas caur šķīvi. Projektā GrassLIFE Vides risinājumu institūts piedāvā sajust dabisko pļavu daudzveidību, tās izgaršojot. Apkopojot sentēvu receptes un radot pavisam jaunas garšas, Vides risinājumu institūts sadarbībā ar šefpavāru Māri Jansonu radījuši unikālu Latvijas dabisko pļavu augu pavārgrāmatu "Pļava". Grāmata laista klajā 2021. gada vasarā.
Recepšu grāmatā “Pļava” iekļauti 25 augi, kuri sastopami Latvijas dabiskajās pļavās un kuru unikālās garšas un smaržas īpatnības ļāvušas šefpavāram radīt pavisam jaunas, pat izaicinošas receptes. Grāmatas receptēs izmantoti tādi augi kā gaiļbiksīte (Primula veris), stāvais retējs (Potentilla erecta), ārstniecības ancītis (Agrimonia eupatoria), pļavas bitene (Geum rivale) un daudzi citi.
No 16. jūnija recepšu grāmatu “Pļava” latviešu un angļu valodās iespējams iegādāties restorāna “Kest” veikalā: kest.lv